Hallo allemaal

Ik ben pascal Schipper geboren op 29 april 1987 in het mooi plaatsje Hoogeveen.pascal_biografie

Ik heb een moeder, een oudere zus en een broertje. In het begin was ik nog helemaal niet zo’n Nederlandstalige fan. Maar toen ik 7 jaar was en geregeld bij mijn opa of de buurvrouw kwam werd ik altijd geconfronteerd met Nederlandstalige muziek. “Hoe heet deze meneer?” vroeg ik op een zeker dag, opa antwoorde dit is Frans Bauer jongen. Ik vond het helemaal geweldig! Waar ik ook was altijd moest ik luisteren naar de muziek van Frans. Gelukkig had ik de muziek van Frans ontdekt want toen ik acht jaar was gebeurde er iets wat mijn hele leven overhoop gooide. Want toen overleed plotseling mijn vader aan een hartstilstand. Waar wij natuurlijk helemaal kapot van waren maar op een zeker moment moet het leven weer verder gaan en moet je alles (hoe moeilijk dat ook is) weer oppakken. De muziek van Frans hielp mij door deze moeilijke tijd heen te komen. Zo hebt ik nog steeds een speciaal gevoel bij het nummer ‘Verloren’ van Frans. Als ik dat nummer hoor schieten de tranen nog steeds in mijn ogen en herinnert mij dat aan mijn vader.
Ik was op dat moment nog helemaal niet met zingen bezig maar vanaf mijn twaalfde levens jaar begon ik wat liedje te schrijven en bekende hits op mijn slaapkamer mee te zingen. Ik durfde dat nog niet openbaar te doen want ja, ik was best een verlegen jongetje en wist niet of iedereen het leuk zou vinden. Maar toch ging ik het een aantal jaren later proberen en nu na tijd van openbare optredens en eigen producties gaat mijn zangcarrière mij erg voor de wind. Mijn debuut single “Waterbed” dat uitkwam in 2012 werd meteen op grote radio stations gedraaid en ook de tweede single “In dat mooie kleine kroegie” dat uitkwam in 2013 deed het erg goed. Het waren echte feestnummers. Zo ook de derde single die uitkwam in februari 2014 “Vandaag ook morgen Overdoen”. Deze single werd uitgebracht onder het label AJH Records en is in samenwerking met Arjan Venemann een echt Pascal nummer worden. Precies zoals ik zelf wou, een leuke, vlotte meezinger. Ook deze single is weer erg goed opgepakt in zowel Nederland als bij de Belgische VBRO.

Buiten mijn eigen nummers om zing ik tijdens optredens nummers van o.a. Henk Wijngaard, Stef Ekkel, Danny de Munk, Edwin Roelvink en vele andere nummer. Ik zing zoveel mogelijk feestnummers want het gaat mij erom dat mensen na een geslaagde avond met een glimlach naar huis gaan. Daarom zoek ik ook naar nummers die andere artiesten niet zingen om ze een uniek repertoire ten gehore te brengen.